Ψωμί μαργαρίτα

244
Ψωμί μαργαρίτα

Υλικά
600-700 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 ml νερό χλιαρό
2 φακελάκια Μαγιά ξηρή
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού αλάτι
50 ml ελαιόλαδο
Λιγο Λιωμένο βούτυρο για επάλειψη
Σουσάμι

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια λεκάνη το νερό, την μαγιά, την ζάχαρη, 1 κουτ. σούπας από το αλεύρι και το αφήνουμε για 20 λεπτά να ενεργοποιηθεί. Μετά προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Την σκεπάζουμε και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει.
Μετά την χωρίζουμε σε 7 ίσα μπαλάκια, τα βάζουμε σε ένα στρογγυλό ταψί δημιουργώντας μια μαργαρίτα και τα αφήνουμε λίγο να φουσκώσουν, περίπου 15 λεπτά, τα περνάμε με λιωμένο βούτυρο στην επιφάνεια τους, πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε στον αέρα για 1 ώρα περίπου στους 170C° τα τελευταία 15 λεπτά ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 200C°. Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο έτσι όπως είναι ζεστά τα περνάμε αν θέλουμε πάλι με λίγο λιωμένο βούτυρο!