Λουκουμάδες μήλου

230
Λουκουμάδες μήλου

Υλικά

2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζ. ζάχαρη
2-1/4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1-1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
2 ολόκληρα μεγάλα αυγά
3/4 φλιτζ. πλήρες γάλα
2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο
2 ολόκληρα μήλα  καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά, για πασπάλισμα)

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι. Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα αυγά με ένα πιρούνι, στη συνέχεια, προσθέστε το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια. Ανακατεύετε το μείγμα με το αλεύρι μαζί με το με μείγμα από το γάλα μέχρι να γίνει ένας απαλός χυλός. Στη συνέχεια προσθέτετε τα ψιλοκομμένα μήλα και  ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα.

Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια κατσαρόλα με 1 λίτρο ηλιέλαιο. Για να τσεκάρετε αν είναι έτοιμο για τηγάνισμα θα ρίξετε ένα μικρό κομματάκι από τους λουκουμάδες μέσα στο καυτό λάδι και θα δείτε αν είναι έτοιμο όταν αρχίζει και το τηγανίζει. Στη συνέχεια με ένα κουταλάκι του γλυκού κάνετε μπαλάκια από λουκουμάδες και τα ρίχνετε στο καυτό λάδι.

Τηγανίζουμε για 2 1/2 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά μέχρι να αποκτήσουν ένα σκούρο καφέ χρώμα οι λουκουμάδες μας. Τέλος στραγγίζετε τους λουκουμάδες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρετε ζεστούς με άχνη ζάχαρη.

Πηγή: newsbeast.gr