
Υλικά
20γρ. βούτυρο
1/2 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
1/2 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
150γρ. γιαούρτι
1 αγγούρι χωρίς τα σπόρια ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1 φλιτζ. αλεύρι
1/4 φλιτζ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
500γρ. μαρίδες
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση3ς
Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και καβουρδίστε τα μπαχαρικά. Αφήστε τα να κρυώσουν. Ανακατέψτε σε ένα μικρό μπολ το γιαούρτι, το αγγούρι, το σκόρδο, το χυμό και τα μπαχαρικά. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ακατέψτε το αλεύρι με τον κόλιανδρο και αλευρώστε καλά με το μείγμα τις μαρίδες.
Ζεστάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τηγανίστε τις μαρίδες μέχρι να ροδίσουν. Στραγγίξτε τες πάνω σε χαρτί κουζίνας και σερβίρετε με το ντιπ γιαουρτιού.