Υλικά
800 γρ. χορταρικά ψιλοκομμένα ραδίκια, φύλλα από παντζάρι, σπανάκι
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1/2 φλιτζ. βούτυρο
1/2 φλιτζ. καρύδια ψιλοκομμένα
1/3 φλιτζ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 αυγά
200 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
1 κουτ. γλυκού πολίτικο κόκκινο πιπέρι
1/4 φλιτζ. γάλα
450 γρ. φύλλο κρούστας
Για το γυάλισμα
2 κρόκοι αυγών
2 κουτ. σούπας γάλα
Εκτέλεση
Βράζετε τα χορταρικά σε 2 φλιτζάνια νερό, να μαλακώσουν. Τα σουρώνετε και πιέζετε, να φύγουν τα επιπλέον υγρά. Σε φαρδύ τηγάνι ζεσταίνετε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και 3 κουταλιές από το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία.
Προσθέτετε τα καρύδια και τα κρεμμυδάκια και τηγανίζετε για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτετε τα χορταρικά και ανακατεύετε για περίπου 2 λεπτά. Βγάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.Προσθέτετε 1 αυγό, τη φέτα και το κόκκινο πιπέρι. Αλατοπιπερώνετε προσεκτικά, γιατί η φέτα είναι αλμυρή.
Ανακατεύετε και κρατάτε στην άκρη το μείγμα. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C, ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύετε καλά σε μπολ με το γάλα, το άλλο αυγό και το υπόλοιπο λάδι. Αλείφετε λίγο απ’ αυτό το μείγμα ένα ταψί (36×45 εκ.).
Παίρνετε ένα φύλλο τη φορά και το αλείφετε με το μείγμα του βουτύρου και του λαδιού. Σκεπάζετε με δεύτερο φύλλο αλείφοντας και πάλι το μείγμα του βουτύρου. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα φύλλα.
Απλώνετε το μείγμα με τα χορταρικά σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
Διπλώνετε το φύλλο σε ρολό, κλείνοντας προσεκτικά τις δύο άκρες του. Βάζετε το ρολό στο ταψί με την πλευρά της ένωσης προς τα κάτω. Ανακατεύετε τους κρόκους και το γάλα και αλείφετε ολόκληρο το ρολό, ψήνετε το ρολό για 35 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει.
Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να “σταθεί” για 10 λεπτά. Αφαιρείτε τις δύο άκρες με τα φύλλα, κόβετε το ρολό σε 8 φέτες με πάχος περίπου 5 εκ. και σερβίρετε με ντιπ με τυρί και γιαούρτι