
Υλικά
500γρ. καρότο τριμμένο
160γρ. καστανή ζάχαρη
1/2 φλιτζ. χυμό πορτοκάλι
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουτ. γλυκού κανέλα
1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάλε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού και την καστανή ζάχαρη. Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί. Αν δεν έχεις χυμό πορτοκαλιού μπορείς να βάλεις την ίδια ποσότητα σε νερό. Σε ένα άλλο μπολ βάλε το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγειρική σόδα, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα. Ρίξε τα υγρά στο μπολ με τα στερεά και ανακάτεψε τα όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
Σειρά έχει το καρότο. Ρίξτο το μείγμα και ανακάτεψε απαλά. Σε φόρμα για μάφινς βάλε το μείγμα και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα στους 190C. Αφού τα βγάλεις, άφησε τα να κρυώσουν για 5 λεπτάκια και ξε-φορμάρισε τα. Τα muffins καρότου σου είναι πανέτοιμα να τα απολαύσεις!
Bonus Tips:
Αν θέλεις μπορείς 2-3 λεπτά πριν τελειώσεις το ψήσιμο, μπορείς να ρίξεις λίγη ζάχαρη πάνω από τα muffins για να έχουν μια έξτρα γλύκα. Επίσης, μπορείς να τα πασπαλίσεις με άχνη ζάχαρη ή με γλάσο από άχνη ζάχαρη- θα του πηγαίνει πολύ. Τέλος, αν δεν έχει φόρμα για μάφινς και σκοπεύεις να αγοράσεις, επίλεξε φόρμα από σιλικόνη!
Πηγή