
Συνταγή του Δημήτρη Παπαδάκη
Υλικά
5 σνίτσελ
5 φέτες μαλακή γραβιέρα
5 φέτες μπέικον
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρέμα γάλακτος
250γρ. ροκφόρ
2 αυγά
2 κουτ. σούπας λάδι
Αλάτι, πιπέρι
Φρυγανιά τριμμένη
Λάδι για το τηγάνισμα
Για τη σαλάτα
Μαρούλι
Ρόκα
Ντοματίνια
Παρμεζάνα
Καρύδια
Βαλσάμικο
Λίγο ελαιόλαδο
Μέλι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Χτυπάτε τα σνίτσελ να λεπτύνουν. Βάζετε μια φέτα μαλακή γραβιέρα πάνω στο καθένα και το διπλώνετε στη μέση. Σ’ ένα κατσαρολάκι σοτάρετε ψιλοκομμένο το μπέικον, το κρεμμύδι, το σκόρδο, περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος και το αφήνετε να δέσει. Πασπαλίζετε με αλατοπίπερο τα σνίτσελ, χτυπάτε τα αυγά σε ένα μπολ και βουτάτε σε αυτά τα σνίτσελ. Στη συνέχεια τα τυλίγετε στην φρυγανιά και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να χρυσίσουν. Έπειτα τα βγάζετε και τα αφήνετε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα γαρνίρετε με την σος.
Ψιλοκόβετε λαχανικά και τα ανακατεύετε. Τα βάζετε σε μια σαλατιέρα. Σε βαζάκι που κλείνει καλά χτυπήστε το ξίδι, το λάδι, λίγο μέλι και το αλατοπίπερο. Περιχύνετε τα λαχανικά και πασπαλίζετε με νιφάδες παρμεζάνας και χοντροκομμένα καρύδια.