Υλικά
2 μεγάλες πατάτες τριμμένες
170 γρ. cheddar τριμμένο
1 κουτ. σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι
3 κουτ. σούπας βούτυρο
Εκτέλεση
Βάλε τις τριμμένες πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό και άφησέ τες για μία ώρα. Σούρωσε καλά τις πατάτες και πίεσέ τες στο σουρωτήρι, ώστε να βγάλουν όλα τα υγρά τους. Ανακάτεψε τις πατάτες με το τριμμένο cheddar, το θυμάρι και το αλατοπίπερο. Σε ένα τηγάνι ζέστανε μια κουταλιά βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
Με ένα δοσομετρητή μέτρησε μισό φλιτζάνι για κάθε τηγανίτα και βάλε στο τηγάνι τέσσερις τηγανίτες τη φορά. Με μια σπάτουλα πίεσε κάθε τηγανίτα, ώστε να γίνει flat και ψήσε για πέντε λεπτά την κάθε πλευρά. Αφαίρεσε τις τηγανίτες από το τηγάνι, άφησέ τες σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλατοπιπέρωσέ τες
Επανάλαβε τη διαδικασία στο τηγάνι με το υπόλοιπο μείγμα και το βούτυρο.
Πηγή