Κουνέλι με μανιτάρια

199
Κουνέλι με μανιτάρια

Συνταγή της Δώρας Καργάκη

Υλικά

1 κουνέλι
1 κιλό περίπου αλεύρι
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι
1 κουτ. σούπας βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι
Μαϊντανό, φασκόμηλο, δενδρολίβανο
1 φλιτζ. τσαγιού ζωμό κρέατος
1 κουταλιά πελτέ
200γρ. μανιτάρια

Εκτέλεση

Κόβουμε σε μερίδες το κουνέλι και το πασπαλίζουμε με αλεύρι. Το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με το λάδι. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο μέχρι να γυαλίσει και προσθέτουμε τα κομμάτια του κουνελιού, αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο και τα υπόλοιπα μυρωδικά.

Ρίχνουμε το ζωμό και τον πελτέ διαλυμένο σε μισό φλιτζ. νερό και αφήνουμε να σιγοψηθεί για 1 ώρα περίπου. Προς το τέλος προσθέτουμε τα μανιτάρια αφού τα κόψουμε στη μέση, τα πλύνουμε και τα στραγγίξουμε. Βράζουμε 10 λεπτά ακόμη και σερβίρουμε.