Φοινίκια Νηστίσιμα

158
Φοινίκια Νηστίσιμα

Υλικά
1 1/2 φλιτζ. σπορέλαιο
1 φλιτζ. Ζάχαρη
1 φλιτζ. χυμός πορτοκάλι
1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
2 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
2 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ
4 φλιτζ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
ξύσμα από ένα λεμόνι

Για το σιρόπι

2 1/2 φλιτζ. Ζάχαρη
2 1/2 μισό φλιτζ. νερό
1 ξύλο κανέλα
5-6 γαρύφαλλα
μισή λεμονόκουπα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι και το baking powder. Σε μπολ βάζουμε το λάδι και το σιμιγδάλι. Αφήνουμε να μουσκέψει καλά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα και τη σόδα που έχουμε διαλύσει στο χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε τα υλικά και τα ρίχνουμε στο αλεύρι, κρατώντας λίγο. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή. Δεν βάζουμε όλο το αλεύρι μαζί, ίσως να μη το πάρει όλο.

Από την ώρα που θα μπει το αλεύρι δεν ζυμώνουμε πολύ. Πλάθουμε τα φοινίκια σε μέγεθος μπουκιάς,και τα βάζουμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε για 25 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160C στον αέρα. Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρόλα και από την ώρα που θα πάρει βράση δεν ανακατεύουμε ξανά.

Βράζουμε για 5-6 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως το σιρόπι. Βάζουμε κοντά κοντά τα καυτά φοινίκια και τα περιχύνουμε στο ταψί με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσουν και να ρουφήξουν.

Πηγή