Υλικά
4 φέτες ψωμί, της αρεσκείας μας
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
100 γρ. γραβιέρα Κρήτης ή μελίχλωρο Λήμνου (στα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
12 λεπτές φέτες σαλάμι Λευκάδος
τις τρυφερές κορφές από 8 σπαράγγια
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου σε υψηλή θερμοκρασία.
Αλείφουμε το ψωμί με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Κόβουμε φλούδες (με τον τρίφτη ή με τον αποφλοιωτή πατάτας) από τη γραβιέρα Κρήτης ή το μελίχλωρο και τις μοιράζουμε πάνω στις φέτες ψωμιού. Από πάνω μοιράζουμε 12 λεπτές φέτες σαλάμι Λευκάδος, τις τρυφερές κορφές από 8 σπαράγγια, ραντίζουμε με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με πιπέρι.
Ψήνουμε τις μπρουσκέτες για 3 – 4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και τις σερβίρουμε ζεστές. Συνοδεύουμε με: Πράσινη σαλάτα με ρόκα και ντοματίνια.
Συμβουλή: Τα στελέχη των σπαραγγιών. τα κρατάμε για άλλα μαγειρέματα – θα χρειαστεί να τα ξεφλουδίσουμε.