Υλικά
2 1/2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού μαγιά
2 κρεμμύδια
1 λουκάνικο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
3 αυγά
1/2 κλωνάρι φασκόμηλο
1/2 φλιτζ. γάλα χλιαρό
1 φλιτζ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 κουτ. σούπας βούτυρο
Αλάτι
Εκτέλεση
Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα 2 κουτ. σούπας λάδι, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το λουκάνικο, το φασκόμηλο ψιλοκομμένο, τα σοτάρετε λίγο και τα αφήνετε να κρυώσουν. Διαλύετε τη μαγιά στο γάλα. Χτυπάτε τα αυγά με το υπόλοιπο λάδι σε μια λεκάνη, προσθέτετε το γάλα με τη μαγιά, το μείγμα με το κρεμμύδι και λίγο λίγο το αλεύρι με λίγο αλάτι.
Αλείφετε δύο φόρμες με υποδοχές με βούτυρο και βάζετε σε κάθε υποδοχή λίγο μείγμα (μέχρι τη μέση γιατί θα φουσκώσει). Ψήνετε σε προσθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν λίγο τα ψωμάκια και τα ξεφορμάρετε. Τα τοποθετείτε σε πιατέλα και σερβίρετε.