Γεμιστά κρεμμύδια με φέτα και λιαστές ντομάτες

269
Γεμιστά κρεμμύδια με φέτα και λιαστές ντομάτες

Υλικά

8 κρεμμύδια
μισό κιλό κιμά
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
50 γρ. φρυγανιά
1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
6  λιαστές ντομάτες
μια μεγάλη πρέζα ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
50 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια
1 αυγό

Εκτέλεση

Βράζετε τα καθαρισμένα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν για 25 λεπτά χωρίς όμως να διαλύονται. Όταν κρυώσουν κόβετε το καπάκι τους και με προσοχή και βγάζετε τα μεσαία φύλλα για να δημιουργηθεί χώρος για τη γέμιση.

Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι με λάδι καβουρδίζετε τον κιμά και αμέσως προσθέτετε τη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη και μαγειρεύετε για 10 λεπτά. Ανακατεύετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια σε ένα μπολ με τη μισή φέτα, τη φρυγανιά, τσίλι, λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένο θυμάρι και μαϊντανό, τα καρύδια, χτυπημένο αυγό, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Γεμίζετε τα κρεμμύδια με ένα κουτάλι και τα ψήνετε στο φούρνο στους 180C για 25 λεπτά αφού έχετε προσθέσει στο ταψί και ένα ποτήρι νερό.