Μοσχαράκι με πέννες

274
μοσχαράκι με πέννες

Υλικά

Για το μοσχαράκι

1.200 γρ. μοσχάρι κομμένο σε κύβους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά μεγάλη καυτερή ψιλοκομμένη χωρίς τους σπόρους
2 πιπεριές κόκκινες γλυκές
1 κουτ. γλυκού τσίλι σκόνη
2 κουτ. γλυκού κύμινο
λουκάνικο χωριάτικο κομμένα σε μικρά κομμάτια
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
1 κονσέρβα κον-κασέ
2 κύβοι ζωμό βοδινό
1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια στραγγισμένα και πλυμένα
αλάτι, ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

Ένταμ ή γραβιέρα
Μακαρόνια πέννες βρασμένες

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζετε το λάδι να ζεσταθεί, ρίχνετε το μοσχαράκι και το αφήνετε μέχρι να πάρει χρώμα απ’ όλες τις μεριές. Όταν ροδίσει καλά, αφαιρέστε το απ’ την κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι και την καυτερή πιπεριά. Τα αφήνετε για λίγα λεπτά να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέτετε το τσίλι σε σκόνη, το κύμινο και τα λουκάνικα, τα τηγανίζετε για μερικά λεπτά ανακατεύοντας και ρίχνετε το κρέας με τη ρίγανη, τις ντοματούλες, τις πιπεριές και τον ζωμό αφού τον έχετε αραιώσει με νερό.

Μόλις το νερό πάρει μία βράση ξανά ρίχνετε το μοσχαράκι πίσω στην κατσαρόλα. Σκεπάζετε και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, σιγοβράζεται για 60 λεπτά ώσπου να μαλακώσει το μοσχαράκι. Ρίχνετε μέσα τα φασόλια και ανακατεύετε για 5 λεπτά.

Ταυτόχρονα γεμίστε μια κατσαρόλα μέχρι τη μέση με νερό αλατίστε και βράζετε μέχρι να κοχλάσει. Στη συνέχεια ρίχνετε τα μακαρόνια και βράζετε για περίπου 8 λεπτά. Στη συνέχεια στραγγίξτε. Σερβίρετε τις πέννες μαζί με το μοσχαράκι και πασπαλίστε με τυρί τριμμένο.