Μελιτζάνα καπρέζε

259
Μελιτζάνα καπρέζε

Υλικά

3 μικρές μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες 1 εκ.
Χονδρό αλάτι
2 μέτριες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
350γρ. τυρί μποκοντσίνι κομμένο σε φέτες
1/4 φλιτζ. φύλλα βασιλικού

Για το ντρέσινγκ

1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα με σπόρους
1 κουτ. γλυκού κοφτή ζάχαρη
2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί

Εκτέλεση

Τοποθετήστε τις μελιτζάνες σε ένα σουρωτήρι, πασπαλίστε τες με χοντρό αλάτι και αφήστε τες για μισή ώρα. Στη συνέχεια ξεπλύντε τες και σκουπίστε τες με χαρτί κουζίνας. Ψήστε τες σε τηγάνι αλειμμένο με λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές.

Βάλτε τα υλικά για το ντρέσινγκ σε ένα γυάλινο βάζο, βιδώστε το καπάκι και ανακινήστε καλά.

Τοποθετήστε τις μελιτζάνες και τα υπόλοιπα υλικά σε μια στρογγυλή πιατέλα και περιχύστε τα με τα 3/4 του ντρέσινγκ. Σκεπάστε την πιατέλα και βάλτε τη στο ψυγείο από 15 λεπτά μέχρι 3 ώρες. Πριν σερβίρετε ραντίστε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ.