Συνταγή της Νίκης Χρυσανθίδου
Υλικά
600γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
2 ντομάτες τριμμένες
1 πιπεριά Φλωρίνης σε ψιλά καρέ
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ξίδι
2 κουτ. σούπας φύλλα βασιλικού ή δυόσμου ψιλοκομμένα
1 αυγό
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα μουσκεμένες και όχι πολύ καλά στυμμένες
Αλάτι, πιπέρι
Αλεύρι για το τηγάνισμα
2 εκ. από τον πάτου του τηγανιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, την ντομάτα και την ψίχα του ψωμιού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την πιπεριά, το λάδι, το ξίδι, το μυρωδικό, το αυγό και αλατοπίπερο και ζυμώνουμε για περίπου 5 λεπτά.
Πλάθουμε κεφτέδες σε μέγεθος καρυδιού, τους περνάμε από το αλεύρι και τινάζουμε να φύγει το περιττό. Βάζουμε 2 εκ. από τον πάτο του τηγανιού ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και όταν ζεσταθεί καλά χωρίς όμως να βγάζει καπνούς, βάζουμε λίγους λίγους τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε δόσεις σε μέτρια φωτιά για περίπου 6-7 λεπτά την κάθε δόση. Εναλλακτικά τους ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 10 λςπτά.