Πίτα με πράσα και τόνο

215
Πίτα με πράσα και τόνο

Υλικά

1 κιλό πράσα
2 κονσέρβες τόνος σε νερό
500 γρ. φύλλο για τάρτες (ή κουρού)
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 αυγά
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
4 κουτ. σούπας βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
μοσχοκάρυδο
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια. Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια.Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα λαχανικά σε λίγο βούτυρο. Ανοίγουμε τις κονσέρβες του τόνου και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Καρυκεύουμε και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τα αβγά, το τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργήσουμε έναν χυλό.

Βουτυρώνουμε μια ταρταλέτα (σκεύος τάρτας) και απλώνουμε τη ζύμη, κόβοντας τις άκρες με ένα μαχαίρι. Γεμίζουμε την ταρταλέτα με τη γέμιση τόνου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για 45 -50 λεπτά.

Πηγή: newsbeast.gr