Κέικ με ζαμπόν και παρμεζάνα

257
Κέικ με ζαμπόν και παρμεζάνα

Υλικά

2 1/2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού μαγιά
4 αυγά
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
1/2 φλιτζ. χλιαρό γάλα
200γρ. ζαμπόν κομμένο σε κομματάκια
150 γρ. φέτα
1 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
1/2 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο
Αλάτι

Εκτέλεση

Βάζετε σε μια λεκάνη το γάλα και διαλύετε σε αυτό τη μαγιά. Προσθέτετε το λάδι, τα αυγά χτυπημένα, το ζαμπόν, τη φέτα κομμένη σε κομματάκια, την παρμεζάνα, λίγο αλάτι, λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύετε καλά. Αλείφετε μια φόρμα με βούτυρο, στρώνετε το μείγμα και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει και το ξεφορμάρετε.