Υλικά
4 καλαμάρια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
4 πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 φλιτζ. ντομάτες ψιλοκομμένες
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
1/3 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα καλαμάρια για 1 λεπτό μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα πράσα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5-6 λεπτά. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά μέχρι το φαγητό να έχει πιει όλα τα υγρά του και να μείνει μόνο με το λάδι του.