Υλικά
200 γρ. ζάχαρη
170 γρ. βούτυρο ανάλατο
2 αυγά
1 φακελάκι βανίλια
250 γρ. γάλα
450 γρ. φαρίνα
3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
200 γρ. βατόμουρα
Εκτέλεση
Βάζω στο μούλτι τη ζάχαρη και τη χτυπώ για λίγο μέχρι να γίνει σαν άχνη. Σε ένα μπολ βάζω τη ζάχαρη, το βούτυρο , τα αυγά, και τη βανίλια και τα χτυπάω μέχρι να γίνουν αφράτα. Προσθέτω σιγά σιγά το γάλα.
Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι , το μπέικιν, το αλάτι και το προσθέτω στο αρχικό μείγμα ανακατεύοντας απαλά με το κουτάλι από κάτω προς τα πάνω με προσοχή για να μη φύγει ο αέρας. Προσθέτω τα βατόμουρα και ανακατεύω με το κουτάλι. Βάζω το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνω σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά.