Υλικά
1 πακέτο ρύζι μπασμάτι
6 ίνες κρόκου Κοζάνης
1\2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο [μπορείτε και λιγότερο]
4 καρότα τριμμένα
4 κουτ. σούπας σταφίδα ξανθή
1 κουτ. γλυκού κακουλέ λιωμένο
8 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Βάζουμε μπόλικο νερό σε μία κατσαρόλα ,μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε λίγο αλάτι και το ρύζι, βράζουμε περίπου για 20 λεπτά [δοκιμάστε το ] και το αποσύρουμε από την φωτιά και το στραγγίζουμε.
Όσο βράζει το ρύζι μας για να μην χάνουμε χρόνο , σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι,το καρότο,την σταφίδα, το κακουλέ ,τον κρόκο Κοζάνης ,και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά,έχουμε στραγγίσει το ρύζι μας το προσθέτουμε κι αυτό μέσα κι ανακατεύουμε καλά για δύο-τρία λεπτά και είναι έτοιμο .Το σερβίρουμε πασπαλισμένο με μαιντανό.