Ψητά Μύδια Με Κρούστα

316
Ψητά Μύδια Με Κρούστα

Υλικά

    1 κιλό μύδια µε το κέλυφος
    ψίχουλα ψωμιού
  3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
    1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  αλάτι, πιπέρι

Για τα ψίχουλα ψωμιού

    2 φέτες ψωμί (χωρίς την κόρα)   
1 πρέζα ρίγανη
  1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    1 πρέζα αλάτι
    1 πρέζα πιπέρι

Εκτέλεση

  Ετοιμάζουμε πρώτα το ψωμί για τα ψητά μύδια. Το βάζουμε σε μία λαμαρίνα και το αλείφουμε με το ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με ρίγανη, μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια το ψήνουμε να ροδίσει καλά στους 200C για 15 λεπτά. Αφού κρυώσει, το αλέθουμε στο μίξερ ή το τρίβουμε με τα χέρια σε χοντρά ψίχουλα.

  Πλένουμε τα μύδια, αφαιρούμε τα μουστάκια τους και τα τρίβουμε (το κέλυφος εξωτερικά με σφουγγάρι) να καθαρίσουν. Όσα είναι ανοιχτά τα πετάμε. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο, ρίχνουμε μέσα τα μύδια και σκεπάζουμε. Ανακινούμε την κατσαρόλα για 2-3 λεπτά μέχρι να δούμε τα μύδια να ανοίγουν. Πετάμε όσα δεν ανοίξουν και αφήνουμε τα υπόλοιπα να κρυώσουν. Αφαιρούμε το πάνω τους κέλυφος και τα στήνουμε στη σειρά μέσα σε ένα ταψάκι.

  Σε μπολ ενώνουμε τα ψίχουλα, το μαϊντανό, το σκόρδο, την πιπεριά, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε κάθε μύδι με λίγη από τη γέμιση. Βάζουμε το ταψάκι σε δυνατό γκριλ για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει η κρούστα και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή argiro.gr