Κεφτεδάκια Από Φασόλια

236
Κεφτεδάκια Από Φασόλια

Υλικά

250 γρ. κόκκινα φασόλια βρασμένα
1/3 φλιτζ. ρύζι βρασμένο
1 φλιτζ. μανιτάρια ,τριμμένα
1/2 φλιτζ. μπρόκολο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 αυγό
5 κουτ. σούπας βρώμη
4 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
1 κουτ. σούπας γλυκιά πάπρικα
4-5 φυλλαράκια δυσμο
αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση

Πολτοποιείστε τα φασόλια,το ρύζι,το κρεμμύδι και το σκόρδο σε έναν πολυκόφτη ή με ένα ραβδομπλέντερ ώστε να ομογενοποιηθούν. Σε ενα μπολ προσθέστε στο μείγμα τα μανιτάρια,το μπρόκολο, το αυγό,την βρώμη, την παρμεζάνα,την πάπρικα και το δυόσμο ψιλοκομμένο, ανακατέψτε καλά και με το μείγμα αυτό σχηματείστε μικρά μπαλάκια,τοποθετήστε τα σε αντικολλητική επιφάνεια και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 160C για 35-40 λεπτά ή για πιο γρήγορα τηγανίστε σωστά (πάντα σε ελαιόλαδο)για πολύ λίγα δευτερόλεπτα,ίσα-ίσα να κάνει κρούστα χωρίς να ψηθεί εσωτερικά ο κεφτές και τελειώστε ψήνοντας στον φούρνο για 10 λεπτά.

Tip

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φασόλια έτοιμα βρασμένα σε κονσέρβα ή για πιο ελαφριά βράστε φασόλια έχοντας αλλάξει 2 φορές το νερό κατά το βράσιμο.

Αν χρειαστεί προσθέστε παραπάνω βρώμη ώστε να σφίξει το μείγμα, κατά το πλάσιμο ή εξωτερικά.

kidscookingclub.gr