Υλικά
400 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
2 κουτ. γλυκού λάδι
10 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
6 κουτ. σούπας κακάο σκόνη
600 γρ καρύδι χοντροαλεσμένο
250 γρ χυμό από μανταρίνια
500 γρ ζάχαρη
φλούδες από 12 μεγάλα μανταρίνια
2 κουτ. σούπας κονιάκ
1 κουτ. γλυκού κανελλογαρύφαλλα σκόνη
Εκτέλεση
Στίβουμε τα μανταρίνια και κρατάμε όσο χυμό χρειαζόμαστε. Καθαρίζουμε από τα κουκούτσια και τις ίνες τις φλούδες των μανταρινιών και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το χυμό μανταρίνι με τη ζάχαρη και μόλις διαλυθεί προσθέτουμε τον πολτό από τις φλούδες των μανταρινιών και βράζουμε το μίγμα μέχρι να δέσει το σιρόπι. Κατόπιν προσθέτουμε το κονιάκ και τα μπαχαρικά και το αφήνουμε να σταθεί 20 λεπτά.
Ενδιάμεσα σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα καρύδια, τη φρυγανιά και το κακάο και τα προσθέτουμε στο μίγμα του μανταρινιού ανακατεύοντας καλά, και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για 45 λεπτά.
Στη συνέχεια πλάθουμε μικρά στρόγγυλα σοκολατάκια και τα βουτάμε στη σοκολάτα, την οποία έχουμε αναλύσει σε μπεν μαρί μαζί με το λάδι. Τα βάζουμε να στεγνώσουν σε λαδόχαρτο και όταν είναι έτοιμα τα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και τα φυλάμε στο ψυγείο