Υλικά
1½ φλιτζ. νιφάδες βρόμης (κουάκερ)
½ φλιτζ. μέλι
½ φλιτζ. ταχίνι
½ φλιτζ. σταφίδες μαύρες
1/3 φλιτζ. αμύγδαλα κοπανισμένα
1/3 φλιτζ. καρύδια κοπανισμένα
2 κουτ. σούπας σουσάμι
5 δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
½ κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
1 κουτ. σούπας κακάο
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190C. Ρίχνετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύετε με ένα κουτάλι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα επίπεδο ρηχό ταψί. Με ένα κουτάλι σούπας παίρνετε κουταλιές από το μίγμα και τις ρίχνετε πάνω στη λαδόκολλα, σε μικρή απόσταση τη μια από την άλλη.
Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε τα cookies για 10 λεπτά ακριβώς. Τα ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσουν εντελώς πριν τα ξεκολλήσετε από τη λαδόκολλα. Τα διατηρείτε σε πορσελάνινα ή γυάλινα δοχεία φύλαξης.
Πηγή: olivemagazine.gr