Ζύμη για νηστίσιμες κρεπες

256
Ζύμη για νηστίσιμες κρεπες

Υλικά

3 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 1/2 φλιτζ. νερό
4 κουτ. σούπας ζάχαρη
3/4 κουτ. γλυκού αλάτι
4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
σπορέλαιο (για το τηγάνισμα)

Εκτέλεση

Aνακατεύουμε καλά το αλεύρι με το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι,το μπέικιν και τη βανίλια. Πρέπει να γίνει ένας αραιός χυλός. Σε ένα μικρό τηγανάκι βάζουμε 1/2 κουταλιά σούπας σπορέλαιο να κάψει και ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα της ζύμης (ίσα να καλύπτει το τηγάνι), και μόλις ψηθεί από τη μια πλευρά τη γυρίζουμε και από την άλλη με τη βοήθεια φαρδιάς σπάτουλας. Αφήνουμε για λίγο και από την άλλη και τη βγάζουμε από το τηγάνι. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει ο χυλός.

Μπορειτε να τις γεμισετε με τη μαρμελαδα μπανανα που εχει κανει θραυση η με τη νηστισιμη μερεντα Αν τις θελετε αλμυρες γεμιστε τες με νηστισιμη μπεσαμελ νηστίσιμο τυρί και λαχανικά και θα ειναι υπεροχες!!!!

Πηγή: daddy-cool.gr