Υλικά
400 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μικρές μπουκιές
1/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσάμικο
1 κουτ. σούπας πάπρικα
1/2 φλιτζ. τσαγιού φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη ή 2-3 κ.σ. ξηρή
2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λεπτά μπαστουνάκια
2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
2 φλιτζ. τσαγιού ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 φλιτζ. τσαγιού ελιές μαύρες και πράσινες κομμένες σε φετούλες
500 γρ. κριθαράκι
150- 200 γρ. φέτα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι ή σε φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τις μπουκιές κοτόπουλο και σοτάρουμε από όλες τις πλευρές να ψηθεί καλά.
Ρίχνουμε το σκόρδο, το βαλσαμικό ξίδι, την πάπρικα και λίγο αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τη ρίγανη και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Τα αδειάζουμε σε ένα πιάτο και τα κρατάμε στην άκρη. Το ίδιο τηγάνι προσθέτουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές, τις ντομάτες και τα ντοματίνια μέχρι να μαλακώσουν για 4-5 λεπτά.
Προσθέτουμε το κριθαράκι μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε 2 ½ φλιτζ. του νερού ζεστό νερό. Μαγειρεύουμε μέχρι το κριθαράκι να μαλακώσει ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει.
Μόλις μαλακώσει το κριθαράκι προσθέτουμε το κοτόπουλο και τις ελιές και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να βράσει το φαγητό εντελώς και να απορροφηθούν τα υγρά. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα κι αν χρειάζεται, βάζουμε λίγο ακόμη ζεστό νερό.
Στο τέλος, προσθέτουμε τη φέτα κι αν το θέλουμε καυτερό λίγες νιφάδες καυτερής πιπερίτσας.
Πηγή