Αγκινάρες κοκκινιστές με αρακά και φρέσκο μάραθο

221
Αγκινάρες κοκκινιστές με αρακά και φρέσκο μάραθο

Συνταγή του Ηλία Μαμαλάκη

Υλικά

10 μεγάλες αγκινάρες
1 κιλό αρακά φρέσκο
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. μάραθο ψιλοκομμένο
10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 νεροπότηρο ντομάτες κονκασέ
1 νεροπότηρο χυμό ντομάτας
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Kαθαρίζετε τις αγκινάρες από τα εξωτερικά φύλλα και το χνούδι. Τις βουτάτε σε κρύο νερό, όπου θα έχετε στάξει μέσα λίγο λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Καθαρίζετε το φρέσκο αρακά και μαζεύετε τα σπόρια σε ένα μπολ.

Ρίχνετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σοτάρετε μέχρι να γυαλίσουν, χωρίς να πάρουν χρώμα. Προσθέτετε τις αγκινάρες και ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια ρίχνετε τον αρακά, τον φέρνετε 2-3 βόλτες και αμέσως μετά ρίχνετε το χυμό ντομάτας και την ντομάτα κονκασέ. Προσθέτετε αν χρειάζεται λίγο νεράκι, μέχρι να σκεπαστεί ο αρακάς.

Ρίχνετε τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί για περίπου 35-45 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα. Ένα λεπτό πριν τελειώσετε το μαγείρεμα ρίχνετε τον ψιλοκομμένο μάραθο.