Κουνουπίδι καπαμά

260
Κουνουπίδι καπαμά

Υλικά

1 κουνουπίδι
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
3 ώριμες ντομάτες ,η ,ένα κουτάκι κονσέρβα τριμμένη ντομάτα
4 καρότα
8 πατάτες
χυμός από 2 λεμόνια

Εκτέλεση

Πλένουμε και χωρίζουμε σε μπουκετάκια το κουνουπίδι μικρά,τα τοποθετούμε στο ταψί ,προσθέτουμε και τα καρότα κομμένα σε ροδέλες πάχους 2 πόντων,το λάδι,τις ντομάτες ή τα ντοματάκια,τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες μικρές όμως ,χυμό λεμονιών ,αλάτι ,πιπέρι.

Ανακατεύουμε πολύ καλά και τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C ,το κουνουπίδι έτσι γίνετε φανταστικό. Δεν βάζουμε καθόλου νερό ,ψήνετε με το λαδάκι του,το κουνουπιδάκι θα πάρει λίγο σκούρο χρώμα στις άκρες του