Υλικά
400γρ. κόκκινες, κίτρινες και πράσινες πιπεριές
100γρ. αλεύρι
150γρ. καλαμποκάλευρο
150γρ. σκληρό τυρί τριμμένο
Αλάτι, πιπέρι
Πάπρικα σε σκόνη
2 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1 αυγό
60ml λάδι
300γρ. ξινόγαλα
Βούτυρο για το ταψί
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Βουτυρώνουμε το ταψί για μάφινς. Καθαρίζουμε τις πιπεριές, τις πλένουμε, τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα σπόρια και τις κόβουμε σε κυβάκια. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το καλαμποκάλευρο, το τυρί, αλατοπίπερο, την πάπρικα, το μπέικιν και τη σόδα. Προσθέτουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε το αυγό, προσθέτουμε το λάδι και το ξινόγαλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Μοιράζουμε τη ζύμη στο ταψί για μάφινς και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για περίπου 20-25 λεπτά. Αφήνουμε τα μάφιν να σταθούν στο ταψί για περίπου 5 λεπτά πριν τα ξεφορμάρουμε.