
Συνταγή της Τίνας Μάρου
Υλικά
1 1/2 κιλό νουά
4-5 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι κομμένο στη μέση
1/2 μπουκάλι λευκό κρασί
250ml κρέμα γάλακτος
Αλάτι, πιπέρι
Το χυμό από 1 λεμόνι
2 κύβους ζωμό βοδινού
1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
Για τα schupfnudeln
1 1/2 κιλό πατάτες
400γρ. αλεύρι
1 αυγό
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Ελάχιστο μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Λάδι για το τηγάνισμα
Λίγο βούτυρο
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνετε το κρέας. Ζεσταίνετε 2/3 κουτ. σούπας βούτυρο στην κατσαρόλα και προσθέτετε το κρέας και το κρεμμύδι για να τσιγαριστούν. Σβήνετε με το κρασί. Όταν αρχίσει να βράζει, χαμηλώνετε τη φωτιά και το σιγοβράζετε για 1 με 1,5 ώρα. Συμπληρώνετε νερό ώστε το κρέας να είναι πάντα μισκοσκεπασμένο.
Βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα και το αφήνετε στην άκρη. Αφαιρείτε το κρεμμύδι από τη σάλτσα , προσθέτετε τους κύβους, την κρέμα γάλακτος και αφήνετε να σιγοβράσει για λίγο. Προσθέστε και το υπόλοιπο βούτυρο και λίγο χυμό λεμόνι. Αν η σάλτσα είναι αραιή, προσθέστε λίγο κορν φλάουρ. Κόβετε το κρέας σε φέτες, το βάζετε στην κατσαρόλα και το αφήνετε μέχρι να σερβίρετε.
Για τα schupfnudeln
Κόβετε τις πατάτες και τις βράζετε μέχρι να μαλακώσουν. Τις πολτοποιείτε. Αφήνετε τον πουρέ να κρυώσει. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λάδι και το βούτυρο. Πλάθετε με αυτή τη ζύμη μπαστουνάκια. Τα βουτάτε σε αλατόνερο που βράζει, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε μέχρι να βγουν στην επιφάνεια. Τα βγάζετε από το νερό και τα αφήνετε να κρυώσουν. Τα τηγανίζετε στο λάδι και βούτυρο.