Ντομάτες με ανθότυρο

299
Ντομάτες με ανθότυρο

Υλικά

1/2 κιλό ανθότυρο ή φρέσκια μυζήθρα
1 κουτ. σούπας κάπαρη
4 ελιές χωρίς κουκούτσι
4 ντομάτες
1 κουτ. σούπας ρίγανη και μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας μουστάρδα

Εκτέλεση

Διαλέγετε 4 σφιχτές ντομάτες, κόβετε μια φέτα από τη μεριά του κοτσανιού και αδειάζετε το ψαχνό της με ένα κουταλάκι. Τις αλατίζετε από μέσα και τις γυρνάτε ανάποδα σε ένα πιάτο για να στραγγίξουν το ζωμό τους για 15 λεπτά.

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύετε καλά το τυρί, την κάπαρη, τη μουστάρδα και τα αρωματικά, προσθέτοντας δοκιμάζοντας το απαιτούμενο αλατοπίπερο. Γεμίστε τις ντομάτες με τη γέμιση έτσι που να ξεχειλίζει και βάλτε στην κορυφή μια ελιά. Τρώγεται κρύο αλλά όχι παγωμένο.