Υλικά
1 μάτσο βασιλικό μόνο τα φύλλα
2 ώριμα αβοκάντο
100γρ. κουκουνάρι
2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
3σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
100-150ml. ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
500γρ. πένες
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας. Μόλις βράσουν τις σουρώνουμε και τις πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Στο μούλτι ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Θέλουμε να το πέστο να μην είναι τελείως λείο.
Ρίχνουμε το πέστο στα ζεστά μακαρόνια ανακατεύουμε και σερβίρουμε με λίγο τυρί τριμμένο αν θέλουμε.
#tsoulotip: Τα αβοκάντο αν τα αγοράσουμε άγουρα, τα αφήνουμε εκτός ψυγείου για 3-4 μέρες.