Τριβελάκι με αγκινάρα και φρέσκα κρεμμυδάκια

147
Τριβελάκι με αγκινάρα και φρέσκα κρεμμυδάκια

Συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου

Υλικά

500γρ. Τριβελάκι
20 Τοματίνια κομμένα στην μέση
3 κουτ. σούπας Ελαιόλαδο
1 πρέζα Ζάχαρη
6 Καρδιές αγκινάρας
3 Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
20 Ελιές
Αλάτι, πιπέρι
1 κουτ. σούπας Κάπαρη
1 κουτ. σούπας Ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Βράζετε τo τριβελάκι για 9 λεπτά σε νερό που έχετε προσθέσει μία κουταλιά χοντρό αλάτι. Όταν έχει βράσει και είναι έτοιμο το σουρώνετε και το περιχύνετε με κρύο νερό.
Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτετε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτετε τις αγκινάρες κομμένες σε μικρά κομμάτια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Μόλις οι αγκινάρες αρχίσουν να μαλακώνουν προσθέτετε και τα τοματίνια και πασπαλίζετε με την ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε τις ελιές την κάπαρη και τα βρασμένα ζυμαρικά και με την βοήθεια μιας κουτάλας συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να πάνε παντού όλα τα υλικά. Προσθέτετε στο φαγητό αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζετε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.