Γλυκάκια με ινδοκάρυδο και σοκολάτα

321
Γλυκάκια με ινδοκάρυδο και σοκολάτα

Υλικά

4 ασπράδια αβγών
200 γρ. καρύδα
250 γρ .ζάχαρη άχνη
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
1-2 κουτ. σούπας μέλι
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους . Σε ένα τηγάνι που το έχουμε ελαφρώς ζεστάνει ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα,την καρύδα,την ζάχαρη,το μέλι,το αλεύρι,το αλάτι,τα ασπράδια,τις βανίλιες ,και ανακατεύουμε έχοντας το τηγάνι στην φωτιά σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ίσα ίσα  να ζεσταθεί το μείγμα . Αφήνουμε το υλικό μας να κρυώσει και μετά κάνουμε μπαλάκια , όχι απαραίτητα ομοιόμορφα σχήμα κώνου.

Τα  τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα  που έχουμε στρώσει στο ταψί και τα ψήνουμε στον αέρα κατά προτίμηση στους 160C μέχρι να πάρουν χρώμα. Θα τα δούμε να απλώνουν γι αυτό να έχουν μία απόσταση μεταξύ τους . Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να μισοκρυώσουν ,και τα πλάθουμε ξανά κωνοειδή μπαλάκια.

Είναι το ίδιο ωραία σκέτα ,αλλά και πολύ ωραία αν λιώσουμε κουβερτούρα και να τα βουτήξουμε στην σοκολάτα μόνο την μισή πλευρά και τα πασπαλίσουμε με χρωματιστή τρούφα.Τα αφήνουμε να μισοκρυώσουν τα πασπαλίζουμε  και τα βάζουμε στην πιατέλα μας. Διατηρούνται έξω από το ψυγείο το χειμώνα και κρατάνε για μέρες .