Κρουασάν με κρέμα λεμονιού και βατόμουρα

250
Κρουασάν με κρέμα λεμονιού και βατόμουρα

Υλικά

250 γρ. γάλα
50 γρ. ζάχαρη
25 γρ. κορν φλάουρ
1 αυγό
10 βούτυρο
βανίλια (κλωναράκι, σιρόπι ή σκόνη)
ξύσμα από 4 λεμόνια
βατόμουρα
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζω τα 2/3 από το γάλα, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τη βανίλια (αν είναι κλωναράκι, αλλιώς στο τέλος). Αφήνω να πάρει μια βράση. Σε ένα μπολ ανακατεύω το υπόλοιπο γάλα, το αυγό και το κορν φλάουρ. Όταν το γάλα πάρει βράση, το σουρώνω σε διαφορετικό σκεύος και προσθέτω σιγά-σιγά στο μείγμα του αυγού ανακατεύοντας συνεχώς. Επαναφέρω στην κατσαρόλα και ανακατεύω μέχρι το μείγμα να πήξει. Όταν φτάσει στην επιθυμητή σύσταση, αφαιρώ από τη φωτιά, προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύω. Βάζω σε ένα πλατύ σκεύος, καλύπτω την επιφάνεια με διαφανή μεμβράνη και βάζω ψυγείο μέχρι να κρυώσει εντελώς.

Όταν έχει κρυώσει, ανακατεύω πολύ καλά μέχρι να γίνει ξανά κρέμα και βάζω σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. Κόβω τα κρουασάν στη μέση και γεμίζω με την κρέμα λεμονιού. Βάζω τα βατόμουρα, κλείνω και πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη.

ΠΗΓΗ