Μαϊντανοσαλάτα με πλιγούρι και μυρωδικά

248
Μαϊντανοσαλάτα με πλιγούρι και μυρωδικά

Υλικά Συνταγής

2 μεγάλα μάτσα μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένος
6-7 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους (ψιλοκομμένα)
1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 αγγούρι με τη φλούδα του
4 ντομάτες ώριμες και σφιχτές
4 κουτ. σούπας μπαλσάμικο
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
1½ φλιτζ. πλιγούρι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε πρώτα το πλιγούρι σε μπολ και το καλύπτουμε με ζεστό νερό. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά, να φουσκώσει το πλιγούρι.

Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και αφαιρούμε τους σπόρους. Τις ψιλοκόβουμε σε καρέ. Τις βάζουμε σε βαθιά σαλατιέρα. Κόβουμε το αγγούρι στη μέση κατά μήκος και αφαιρούμε με μαχαίρι τους σπόρους. Το ψιλοκόβουμε σε καρέ. Προσθέτουμε επίσης το μαϊντανό, το δυόσμο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το μουλιασμένο και στραγγισμένο πλιγούρι.

Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το μπαλσάμικο και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Ανακατεύουμε με δύο κουτάλια πολύ καλά και παγώνουμε τη σαλάτα το λιγότερο για 1 ώρα. Λίγο πριν σερβίρουμε, ανακατεύουμε ξανά.

Πηγή