Υλικά
400 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. Καλαμποκέλαιο
250 γρ. Άχνη
200 γρ. (το χυμό του) Λεμόνι
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 Λεμόνι (μόνο το ξύσμα του)
100 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
Για το γλάσο
1 φλιτζ. άχνη
5-6 κουτ. σούπας χυμό από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
Στο μίξερ χτυπάτε πολύ καλά το λάδι με την ζάχαρη για 5 λεπτά. Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, το ξύσμα, το μπέικιν πάουντερ, τα προσθέτετε στο μίξερ και ανακατεύετε. Ρίχνετε μέσα τα αμύγδαλα και τον χυμό λεμονιού και πάλι ανακατεύετε.
Λαδώνετε το ταψάκι που θα χρησιμοποιήσετε και βάζετε μέσα το μείγμα μας. Το ψήνετε στους 160C για περίπου 60 λεπτά.
Για το γλάσο
Λιώνετε την άχνη ζάχαρη με το λεμόνι σε μπεν μαρι και αφού έχει ψηθεί το κέικ σας και το έχετε αφήσει να κρυώσει το περιχύνετε