Τάρτα με κολοκύθα κόκκινη

189
Τάρτα με κολοκύθα κόκκινη

Υλικά

Για τη ζύμη

2 1/2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζ. βούτυρο
1 αυγό
1/2 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
Αλάτι

Για τη γέμιση

1 κιλό κολοκύθα καθαρισμένη
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
1 φλιτζ. γραβιέρα τριμμένη
3 αυγά
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζ. κουκουνάρια
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ρίχνετε σε ένα μπολ το αλεύρι με λίγο αλάτι, το μισό φλιτζάνι βούτυρο, το αυγό, λίγο λίγο το νερό και τα ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Την αφήνετε για μισή ώρα να ξεκουραστεί.

Αλείφετε μια φόρμα τάρτας Νο 26 με βούτυρο, ανοίγετε με τον πλάστη τη ζύμη και τη στρώνετε στη φόρμα, καλύπτοντας και τα πλαϊνά. Στρώνετε ένα κομμάτι λαδόχαρτο, το γεμίζετε με ρύζι και ψήνετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 10 λεπτά. Κόβετε την κολοκύθα σε μικρούς κύβους, τη βάζετε σε ένα ταψί και την ψήνετε στο φούρνο στους 190C μέχρι να μαλακώσει. Τη βάζετε σε μια λεκάνη και τη λιώνετε με ένα πιρούνι.

Σοτάρετε σε ένα τηγάνι τα κρεμμύδια με το λάδι μέχρι να ροδίσουν και τα προσθέτετε στην κολοκύθα, Ρίχνετε τα τυριά, τα αυγά χτυπημένα, την κρέμα γάλακτος, λίγο αλατοπίπερο και τα ανακατεύετε καλά. Αφαιρείτε το λαδόχαρτο με το ρύζι από την τάρτα, στρώνετε το μείγμα, πασπαλίζετε με τα κουκουνάρια και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου μισή ώρα. Την αφήνετε λίγο να κρυώσει και σερβίρετε.