Τυροπιτάκια με μανιτάρια

136
Τυροπιτάκια με μανιτάρια

Υλικά

4 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας φέτα τριμμένη
14 φύλλα κρούστας
2 κουτ. σούπας τυρί τριμμένο (ρεγκάτο, πεκορίνο, κεφαλοτύρι)
2 φρυγανιές τριμμένες
120 γρ. λιωμένο βούτυρο επιπλέον
1 κονσέρβα ψιλοκομμένα μανιτάρια
Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση

Τηγανίζουμε στο βούτυρο το κρεμμύδι και τα μανιτάρια για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Βγάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη φέτα, το τριμμένο τυρί, τη φρυγανιά και αλατοπιπερώνετε (προσέξτε το αλάτι γιατί τα τυριά είναι ήδη αλμυρά) και ανακατεύετε. Βάζετε ανά δύο φύλλα. Αλείφετε πρώτα με βούτυρο ένα φύλλο και βάζετε επάνω το δεύτερο (σκεπάζετε τα υπόλοιπα με βρεγμένη πετσέτα, να μην ξεραθούν).

Χωρίζετε σε 2 λωρίδες το κάθε διπλό φύλλο. Βάζετε μια κουταλιά απ’ τη γέμιση στην άκρη. Διπλώνετε τη μία γωνία διαγώνια προς τα πάνω, να σκεπαστεί η γέμιση σαν τρίγωνο και συνεχίζετε να διπλώνετε ως το τέλος της λωρίδας. Βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί. Αλείφετε τα τυροπιτάκια με το υπόλοιπο βούτυρο.

Βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C και ψήνετε για 20 λεπτά, να ροδίσουν καλά. Σερβίρετε ζεστά ή κρύα με ντιπ γιαουρτιού.