Κανελόνια γεμιστά με σπανάκι

225
Κανελόνια γεμιστά με σπανάκι

Υλικά

1 συσκευασία κανελόνια
10 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
3-4 κουτ. σούπας γεμάτες τριμμένη παρμεζάνα

Για τη γέμιση

1 κιλό σπανάκι, πλυμένο και καθαρισμένο από τα κοτσάνια
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
500 γρ. τυρί κρέμα
2 πρέζες τριμμένο μοσχοκάρυδο
2 κρόκοι αυγού
Αλάτι, Πιπέρι

Για τη σάλτσα

700 ml. έτοιμη σάλτσα ντομάτας
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη κρυσταλλική
1 σκελίδα σκόρδο, σπασμένη
Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε το σπανάκι σε ένα τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο και το μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαραθεί για περίπου 5 λεπτά. Αδειάζουμε το σπανάκι σε ένα σουρωτήρι και το πιέζουμε με ένα κουτάλι ώστε να βγάλει όλα τα υγρά του. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε πολύ καλά το σπανάκι και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το τυρί κρέμα, το μοσχοκάρυδο, τους κρόκους, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και βάζουμε τη γέμιση σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής. Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα τοποθετούμε σε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος 25×15.

Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη ζάχαρη, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Έπειτα ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα κανελόνια και πασπαλίζουμε με το βασιλικό και την τριμμένη παρμεζάνα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C στον αέρα και ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Μόλις ετοιμαστεί το αφήνουμε λίγο εκτός φούρνου για περίπου 5 λεπτά και σερβίρουμε.

Πηγή: giorgostsoulis.com