Κανελόνια με σάλτσα μπολονέζ

243
Κανελόνια με σάλτσα μπολονέζ

Υλικά

1 κρεμμύδι τριμμένο
2 τριμμένες ντομάτες
500 γρ. κέτσαπ
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
παρμεζάνα για το πασπάλισμα
1 πακέτο κανελόνια
¾ κιλού μοσχαρίσιου κιμά
½ ποτηράκι κόκκινο κρασί
1 ξυλάκι κανέλα
2 κουτ. σούπας ξερό βασιλικό

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε 4 κουταλιές ελαιόλαδο το κιμά με το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί προσθέτουμε τη κανέλα, τη μια κουτάλια βασιλικό, τις 2 ντομάτες, το ένα κουταλάκι ζάχαρη και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά. Ύστερα αφαιρούμε και αφήνουμε το κιμά να κρυώσει. Όταν κρυώσει ρίχνουμε μέσα το φλιτζάνι παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε μέσα το σκόρδο. Μόλις ξανθίσει το σκόρδο προσθέτουμε την κέτσαπ, αλάτι, πιπέρι, τη μια κουτάλια βασιλικό, τη μια κουτάλια του γλυκού ζάχαρη, και 1 ποτήρι νερό. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.

Γεμίζουμε με το μείγμα του κιμά τα κανελόνια σφιχτά και τα βάζουμε μέσα σε ένα πυρέξ διπλά-διπλά χωρίς να έχουν κενό μεταξύ τους. Μόλις γεμίσουμε τα κανελόνια τα περιχύνουμε με τη σάλτσα μέχρι να τα καλύψει, πασπαλίζουμε με τι παρμεζάνα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά. Στο τέλος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα παρμεζάνα και τελειώνουμε το φαγητό μας στο γκριλ για 5 λεπτά μέχρι να κάνει κρουστά η παρμεζάνα.