Υλικά
1κιλό και 1/4 αλεύρι
3 κούπες ζάχαρη
1 φλυτζάνι του τσαγιού βούτυρο γάλακτος
8 αυγά
1 κούπα γάλα
1 φλιτζανάκι χυμό πορτοκαλιού
3 βανίλιες
1/2 κουταλιά αλάτι
2 κουταλιές αμμωνία
1-2 κροκκάδια αραιωμένα με λίγο νερό
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε μία λεκάνη. Στην συνέχεια κάνουμε μία λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε το ζεσταμένο σε ένα κατσαρολάκι βούτυρο. Αφού κρυώσει λίγο το μείγμα το τρίβουμε. Βάζουμε στο μίξερ τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη, και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Ξεχωριστά χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το γάλα και προσθέτουμε ανακατεύοντας την αμμωνία . Ρίχνουμε στο μείγμα με το αλεύρι , το μείγμα με τους κρόκους αυγών και λίγο-λίγο από το μείγμα με το γάλα, μέχρι να ενσωματωθούν όλα. Με τη ζύμη που φτιάξαμε, πλάθουμε κορδονάκια και τους δίνουμε το σχήμα που θέλουμε . Τα τοποθετούμε στο ταψί, απομακρυσμένα το ένα από το άλλο, γιατί η ζύμη θα φουσκώσει. Τα αλείφουμε από πάνω με το κροκκάδι, για να ροδίσουν. Ψήνουμε στους 180C, για 20 λεπτά.