Συνταγή της Πόπης Τζανεδάκη
Υλικά
1 κιλό κολοκυθάκια
1 κιλό μελιτζάνες
1/2 κιλό πιπεριές
1 φλιτζ. τσαγιού λάδι
1 κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ. γλυκού βασιλικό
1 κιλό ντομάτες ώριμες
Λίγη κανέλα
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε σε φέτες και τα αλατίζουμε. Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε φέτες και τις βάζουμε σε ένα άλλο μπολ με αλάτι να μείνουν για μια ώρα να ξεπικρίσουν. Καθαρίζουμε τις πιπεριές,αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και τηγανίζουμε πρώτα τα κολοκυθάκια, μετά τις μελιτζάνες και τέλος τις πιπεριές. Καθαρίζουμε το λάδι, του τηγανιού, το ξαναρίχνουμε στο τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το τσιγαρίζουμε. Έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και τις ντομάτες (επίσης ψιλοκομμένες). Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, την κανέλα, τον βασιλικό και μισό φλιτζάνι νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει και να δέσει.
Σε μια βαθιά πιατέλα βάζουμε μια στρώση πιπεριές, ρίχνουμε λίγη από τη σάλτσα, στρώνουμε μια σειρά κολοκύθια μετά πάλι σάλτσα, μελιτζάνες, σάλτσα και συνεχίζουμε ώσπου να μας τελειώσουν όλα τα υλικά.