Υλικά
Για την ζύμη
225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ανακατεμένο με μια πρέζα αλάτι,
2 κουτ. σούπας ψιλή ζάχαρη
115 γρ. βούτυρο κομμένο σε κύβους
45-60 ml κρύο νερό
Για τη γέμιση
4 αυγά
50 γρ. ζάχαρη
1 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γρ. φρέσκια μυζήθρα
60 ml θυμαρίσιο μέλι,
1/2 κουτ. γλυκού κοπανισμένη κανέλα
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη, ανακατέψτε το αλεύρι με τη ζάχαρη κι έπειτα ρίξτε το βούτυρο και τρίψτε το μείγμα, μέχρι να γίνει σαν ψίχουλα ψωμιού. Προσθέστε το νερό, λίγο λίγο, μέχρι να γίνει μία ενιαία, αρκετά σφιχτή ζύμη. Σχηματίστε με τη ζύμη μια μπάλα, σκεπάστε τη με μια πλαστική μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο γιο 30 λεπτά περίπου. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C.
Βάλτε στο φούρνο μια λαμαρίνα για να ζεσταθεί. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε φύλλο με τη ζύμη, τόσο όσο χρειάζεται για να καλυφθεί η εσωτερική επιφάνεια μιας στρογγυλής φόρμας 25 εκατοστών. Κόψτε προσεκτικά όση ζύμη περισσέψει στα τοιχώματα της φόρμας.
Ετοιμάστε τη γέμιση. Χτυπήστε τ’ αυγά σ’ ένα μπολ, προσθέστε τη ζάχαρη, το αλεύρι και χτυπήστε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέστε το τυρί, το μέλι και μισή απ την ποσότητα της κανέλας και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και λειάνετε την επιφάνεια μ’ ένα μαχαίρι. Βάλτε τη φόρμα πάνω στην προθερμασμένη λαμαρίνα του φούρνου και ψήστε τη μελόπιτα για 50-60 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Βγάλτε τη απ’ το φούρνο και πασπαλίστε τη, όσο είναι ακόμα ζεστή, με την υπόλοιπη κανέλα.