Ρολλάκια με ταχίνι με κακάο

246
Ρολλάκια με ταχίνι με κακάο

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας
3-4 κουτ. σούπας Ταχίνι με Κακάο
2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
2 κουτ. σούπας μέλι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ανοίγω το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο μου, τον οποίο έχω πασπαλίσει με λίγο αλεύρι για να μην κολλήσει. Προσθέτω το Ταχίνι με Κακάο και το απλώνω με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού. Προσέχω να κρατήσω μια απόσταση 2-3 εκατοστών από όλες τις πλευρές του φύλλου. Ρίχνω την καστανή ζάχαρη σε όλη την επιφάνεια και στη συνέχεια τυλίγω σε σφιχτό ρολλό από την μικρή πλευρά του φύλλου της σφολιάτας.

Κόβω σε 6 ή 8 μέρη, ανάλογα πόσο λεπτά ή παχιά θέλω τα ρολλάκια μου. Πιέζω απαλά με την παλάμη μου και πασπαλίζω με λίγη καστανή ζάχαρη. Τοποθετώ στην μαφινιέρα μου την οποία έχω αλείψει καλά με σπορέλαιο.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 20 -25 λεπτά ή μέχρι η σφολιάτα να αποκτήσει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα. Μόλις είναι έτοιμα κι έτσι όπως είναι ζεστά από το φούρνο, τα ραντίζω με το μέλι και τα σερβίρω. Έτσι ζεστά τρώγονται καλύτερα.

Δοκίμασε να το σερβίρεις με μια μπάλα παγωτό βανίλια πρώτα και κατόπιν να το πασπαλίσεις με το μέλι!

Πηγή