Φτιάξτε Μόνες Σας Πασχαλινά, Σοκολατένια Αβγά

221
Φτιάξτε Μόνες Σας Πασχαλινά, Σοκολατένια Αβγά

Υλικά
3 πλάκες κουβερτούρας 125 γρ. η καθεμιά
1 κουτ. σούπας σπορέλαιο
Σκεύος μπεν μαρί
Θήκες σιλικόνης σε σχήμα ωοειδές
Καραμελίτσες, η μίνι κουφετάκια για να γεμίσετε τα αυγά
Κορδέλες σε ότι χρώμα σας αρέσει για τη διακόσμηση

Εκτέλεση
Σε μπεν-μαρί λιώνουμε τις κουβερτούρες, μαζί με 1 κουτ. σούπας σπορέλαιο να γυαλίσει. Ανακατεύουμε καλά την κουβερτούρα σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, να λιώσει,αργά και με υπομονή για να μην καεί η κουβερτούρα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει καλά η κουβερτούρα, και να μην έχει καθόλου φυσαλίδες.
Με το πινέλο παίρνουμε μια ποσότητα λιωμένης κουβερτούρας κι αλείφουμε προσεχτικά τις θήκες αυγών σιλικόνης, να πάει παντού. Η κουβερτούρα θα πρέπει να είναι σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Συνεχίζουμε το στρώσιμο της κουβερτούρας, και στις δύο θήκες και τις βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.

Βγάζουμε τις φόρμες και καλύπτουμε δεύτερο χέρι κουβερτούρας, στις ήδη σοκολατένιες θήκες. Ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα ώστε να παγώσουν καλά.
Με προσοχή σπρώχνοντας ελαφρά με το χέρι, αδειάζουμε τα σοκολατένια αυγά απ’τις θήκες. Γεμίζουμε το ένα από κάθε μισό αυγό, με καραμελίτσες, πολύ μικρά αυγουλάκια, ή ό,τι άλλο, θέλουμε. Με το πινέλο παίρνουμε λίγη ποσότητα κουβερτούρας κι αλείφουμε το χείλος κάθε 1/2 αυγού, εκεί που θα γίνει η ένωση αλλά προσεχτικά γιατί λιώνει η σοκολάτα.

Καλύπτουμε με το άλλο 1/2 του αυγού. Στρώνουμε ελαφρά τα πλάγια και προσθέτουμε λίγη κουβερτούρα, όπου χρειάζεται να καλύψουμε τυχόν τρυπούλες.
Αν τύχει να σπάσει το σοκολατένιο αυγό, λιώνουμε πάλι την σοκολάτα σε μπεν-μαρί και ξεκινάμε από την αρχή! Διατηρείστε τα στο ψυγείο, μέχρι να τα προσφέρετε.

(via)