Αγιορείτικη συνταγή: Σιμιγδαλόπιτα αλάδωτη

470
Αγιορείτικη συνταγή: Σιμιγδαλόπιτα αλάδωτη

Υλικά

½ φλιτζ. ταχίνι
¾ φλιτζ. νερό
¼ φλιτζ. χυμό λεμονιού
2 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. χυμό πορτοκαλιού
1 φλιτζ. νερό
1 κουτ. γλυκού κανέλα
½ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
3 ½ φλιτζ. σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζ. ασπρισμένα αμύγδαλα

Για το σιρόπι

3 φλιτζ. ζάχαρη
2 ½ φλιτζ. νερό
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού 
2 ξύλα κανέλας

Εκτέλεση

Χτυπάμε καλά το ταχίνι και τα ¾ φλιτζανιού νερό με τον χυμό λεμονιού ώσπου να ασπρίσει. Προσθέτουμε διαδοχικά τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού, το νερό, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το σιμιγδάλι δουλεύοντας το μείγμα.

Το αδειάζουμε σε ταψί 40Χ35 εκ. και σκεπάζουμε με τα αμύγδαλα όλη την επιφάνεια.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου. Εν τω μεταξύ, έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά ως που να δέσει. Μόλις βγάλουμε τη σιμιγδαλόπιτα από τον φούρνο, την περιχύνουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι.

Πηγή: vimaorthodoxias.gr