Αρνί γιουβέτσι με σπανάκι

297
Αρνί γιουβέτσι με σπανάκι

Υλικά

1 κιλό φύλλα σπανάκι
100ml ελαιόλαδο
1 κιλό αρνί από μπούτι σε μερίδες
250γρ. μακαρονάκι κοφτό
500γρ. τριμμένη ντομάτα
4 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το αρνί για περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσει, ρίχνετε την ντομάτα, 800ml νερό, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύετε για περίπου 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι για περίπου 2-3 λεπτά ή έως ότου να μαλακώσει. Προσθέτετε το σπανάκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 6-7 λεπτά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200C.

Μεταφέρετε το αρνί με τη σάλτσα του σε γάστρα ή σε βαθύ ταψί, ρίχνετε το σπανάκι και το κοφτό μακαρονάκι, ανακατεύετε απαλά και ψήνετε για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να γίνουν τα ζυμαρικά και το αρνί. Κάθε 7-8 λεπτά ανοίγετε το φούρνο και ανακατεύετε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει το φαγητό και να ψηθεί ομοιόμορφα. Αν κατά τη διάρκειά του ψησίματος εξατμιστούν τα υγρά, προσθέτετε λίγο ζεστό νερό και συνεχίζετε το ψήσιμο.