Πικάντικα μάφιν με τυρί

247
Πικάντικα μάφιν με τυρί

Υλικά

100γρ. άσπρο ψωμί
250γρ. ξινόγαλα
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
150γρ. αλεύρι
200γρ. τριμμένο έμενταλ
Από 2 μύτες μαχαιριού μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι
2 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1 αυγό
40ml σπορέλαιο
3 κουτ. σούπας κρις
50ml λευκό κρασί
Βούτυρο για το ταψί

Εκτέλεση

Κόβουμε το ψωμί σε κύβους και το μουσκεύουμε στο ξινόγαλα. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ψιλοκόβουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Βουτυρώνουμε το ταψί για μάφινς. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το τυρί, τα μπαχαρικά το μπέικιν πάουντερ, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη σόδα.

Χτυπάμε το αυγό, προσθέτουμε το λάδι, το ξινόγαλα με το ψωμί, το κρις και το κρασί και τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το αλεύρι και αναμειγνύουμε μέχρι τα στεγνά υλικά να υγρανθούν.

Μοιράζουμε τη ζύμη στις θήκες του ταψιού. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για περίπου μισή ώρα. Μόλις γίνουν τα ξεφουρνίζουμε και τα αφήνουμε να σταθούν λίγο στο ταψί προτού τα βγάλουμε.