Αφράτες τηγανιτές γαρίδες με κουρκούτι

300
Αφράτες τηγανιτές γαρίδες με κουρκούτι

Υλικά

Ηλιέλαιο για  το τηγάνισμα
800 γρ. μεγάλες γαρίδες, αποφλοιωμένες
3 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζ. νερό
1 αυγό

Για τη σως tempura

2 φλιτζ. νερό
1/2 φλιτζ. σάλτσα σόγιας
1/2 φλιτζ. κρασί γλυκό
1 κουτ. σούπας ζωμό θαλασσινών

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ηλιέλαιο. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το λάδι να κάψει. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε 2 φλιτζάνια αλεύρι, νερό και το αυγό. Χτυπάμε μέχρι να γίνει το κουρκούτι. Σε ένα ρηχό πιάτο, ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι. Ρίχνουμε τις γαρίδες στο αλεύρι και στη συνέχεια τις βουτάμε στο κουρκούτι. Τηγανίζουμε για 2 – 3 λεπτά και από τις δυο μεριές.

Αφαιρούμε τις γαρίδες από το λάδι και τις στραγγίζουμε σε ένα πιάτο με χαρτοπετσέτα.

Για τη σως tempura

Σε μια μικρή κατσαρόλα, ανακατεύουμε το νερό, τη σάλτσα σόγιας, το γλυκό κρασί και το ζωμό θαλασσινών.

Αφήνουμε να πάρει μια βράση σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Σερβίρετε τις γαρίδες με τη σως.